Run2Day nodigt u uit voor een presentatie van wat wel eens het loopboek van het jaar zou kunnen worden: Runner’s High. Auteur Tim van der Veer vertelt hoe een vriend hem voor een nieuwe uitdaging stelde: trainen in de Himalaya voor een ultraloop van 78 kilometer op 2500 meter hoogte door de Alpen. Aan bod komen vragen als: hoe train je voor zoiets, wat moet je eten en drinken, waarom zou je het eigenlijk doen en viel er nog iets te lachen?

Waar en wanneer?

Run2Day Utrecht: Donderdag 18 oktober, aanmelden via utrecht@run2day.nl

Run2Day Amersfoort: Vrijdag 19 oktober, aanmelden via amersfoort@run2day.nl

Run2Day Veenendaal: Donderdag 1 november, aanmelden via veenendaal@run2day.nl

Run2Day Amsterdam: Donderdag 22november, aanmelden via amsterdam@run2day.nl

Run2Day Gorinchem: Dinsdag 11 december, aanmelden via gorinchem@run2day.nl

Run2Day Deventer: Woensdag 9 januari, aanmelden via deventer@run2day.nl

Run2Day Den Haag: Woensdag 30 januari, aanmelden via denhaag@run2day.nl

Run2Day Venlo: Vrijdag 1 februari, aanmelden via venlo@run2day.nl

Run2Day Rotterdam: Woensdag 20 februari, aanmelden via rotterdam@run2day.nl

Run2Day Den Bosch: Donderdag 28 februari, aanmelden via denbosch@run2day.nl

Run2Day Leeuwarden: Vrijdag 1 Maart, aanmelden via leeuwarden@run2day.nl

Over het boek Runner’s high

Waarom staan er elk jaar meer dan 45.000 lopers aan de start van de New York Marathon? 42.195 kilometer hardlopen bezorgt een pijn waarvoor barende vrouwen een ruggenprik kunnen krijgen. Toch stralen de lopers in de startvakken van blijde verwachting. Tim van der Veer is een van hen. Hij liep vijftien marathons, tientallen wedstrijden en vele duizenden trainingen en staat nog steeds niet stil.

Als rode draad door dit boek loopt Tims verblijf in de Himalaya en de vriendschap die hij sluit met twee buitengewoon sterke maar onervaren Nepalese hardlopers. Samen bedwingen ze de uitlopers van de Annapurna en trainen ze voor een wedstrijd. De Swiss Alpine Marathon: 78 kilometer op 2500 meter hoogte. Runner’s high is een groot loopavontuur en een anekdotisch onderzoek naar de universele waarden van de hardlopende mens, waarbij de tussenstand wordt opgemaakt op neutraal terrein, Zwitserland: voor altijd runner’s high of is het tijd om oud en dik te worden?