tim van der veerTim van der Veer werd in 1969 geboren te Heerlen, maar groeide op onder de rook van Rotterdam, in Spijkenisse. In 1987 verhuisde hij naar Utrecht, waar hij aan de universiteit Algemene Letteren studeerde.

Samen met kameraden Ingmar Heytze en Vincent Kramer richtte Tim het Poëziecircus op: een inmiddels legendarisch podium, waar veel bekende schrijvers en kunstenaars hun eerste optredens verzorgden, zoals Tommy Wieringa, Claudia de Breij, Vrouwkje Tuinman  en Hagar Peeters.

Van 2007 tot 2015, op de kop af zeven jaar, schreef Tim van der Veer columns voor hardlopersmagazine Runner’s World. In 2012 verscheen zijn eerste boek Runner’s high bij de Arbeiderspers, een avontuurlijk onderzoek naar de vraag waarom wij hardlopen. Het boek werd positief in de pers ontvangen. ‘Ik sprint in een keer door Runner’s high en kom juichend over de meet,’ aldus De Standaard.

Op 23 juni 2016 verscheen zijn eerste roman: De wetenschap van Tara. Een even onvoorspelbare als onweerstaanbare roadroman, vol wonderlijk tragische humor en trefzekere verbeeldingskracht. Hoewel 100% fictie, is het boek geïnspireerd op persoonlijke ervaringen. Tijdens de oorlog in voormalig Joegoslavië, die in 2016 exact 25 jaar geleden aanving, reisde Tim van der Veer omwille van een hartverscheurende liefde, soms met gevaar voor eigen leven, heen en weer tussen Utrecht en Belgrado, en leerde zo het land van binnenuit kennen.

Inmiddels werkt Tim aan een nieuwe roman. Titel en strekking zijn nog niet bekend, maar het zal waarschijnlijk gaan om een onzelfzuchtige, onverdorven, bij tijd en wijle onnozele, maar niet onschuldige liefdesverklaring.

Tim werkt als Head of Brand and Digital bij Oxfam International en woont in Utrecht samen met zijn vrouw en twee kinderen. Hij traint 5 dagen in de week, heeft een rustpols van 38 en loopt trail runs tot wel 100 km. Voor de lol.

Tim treedt regelmatig met zijn werk op. Meer informatie? Laat een berichtje achter.

Tims LinkedIn-profiel.

Instagram: @timvdveer
Facebook: @timvdveer
Twitter: @timjv